Tranen van geluk bij Karlien Sleper

Karlien Sleper heeft bij haar World Cup-debuut voldaan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF voor de Olympische Winterspelen in Beijing in 2022. De monobobster eindigde in Innsbruck als tiende, terwijl NOC*NSF een klassering bij de Top 12 verlangde. De aanvullende eis van het IOC is dat Karlien op 16 januari bij de eerste zes dames staat, die alleen in de monobob uitkomen. Een groot deel van het deelnemersveld komt namelijk ook uit in de tweevrouwsbob, maar zij doet niet mee aan dat onderdeel. 


Karlien Sleper na afloop: “Ik was best wel zenuwachtig voor de eerste run. Het doel was om onder de 6 seconden te starten. De eerste run was 6.00. Door een foutje vanuit bocht 9 en ook bocht 11 werd het even spannend. Maar wel snelheid gehouden in de baan en super tevreden met de dertiende tijd! Ik had vervolgens heel kort pauze tussen de eerste en de tweede run. Tussendoor nog net tijd genoeg om de start  te bespreken met de coach voor ik mezelf ging activeren voor run 2. Gelukkig was de fysio ook aan de baan, want ik kreeg vlak voor de race nog kramp in mijn kuit. Dus hij heeft me snel behandeld en moed ingesproken. Toch vol vertrouwen aan 2e heat begonnen.. en 5.98 BOEM! Onder de 6 seconden gestart én een snellere run neergezet! Heel tevreden toen ik bij de finish kwam. En dat ik dan in mijn eerste World Cup een top 10 haal en daarmee de NOC*NSF eis voor de Olympische Spelen! Tranen van geluk!”


Vincent Kortbeek, technisch directeur van de Bob- en Sleebond Nederland: “Voor een World Cup debuut in de monobob en dan meteen een top 10 behalen, is een fantastisch resultaat. Waarbij kwalificatie voor de Spelen nu wel heel dichtbij is. Om dat meteen bij de eerste race te doen, dat geeft veel vertrouwen richting de Spelen toe. We kunnen nu de juiste focus leggen richting de volgende wedstrijden. Een erg prettig begin van het seizoen, met de zilveren medaille van Kimberley en nu deze prestatie van Karlien. Laten we hopen dat de mannen het voorbeeld volgen!”

Foto: Viesturs Lãcis