Team NewCold kijkt terug op geslaagd trainingskamp in Lillehammer

Team NewCold is onlangs teruggekeerd naar Nederland na een trainingskamp van twee weken in het Noorse Lillehammer. Dit gebeurde onder leiding van coaches Ivo de Bruin (bobslee) en Mike Rogals (skeleton). De coaches kijken terug op een geslaagde periode, waarin ook al verdienstelijke resultaten in de Europa Cup werden behaald.

Ivo de Bruin: “Afgelopen twee weken in Lillehammer waren goed. Loren Djolo maakte haar debuut. Het waren haar eerste twee weken ooit in de slee, Robin Post had al een week eerder gesleed, maar allebei hebben ze hun eerste wedstrijd afgewerkt. Er waren twee wedstrijden waarbij ze allebei in de monobob hebben meegedaan. Dat was heel goed. Ze wisselden elkaar af als het om de snelheid ging, maar ze hebben beiden laten zien dat er veel potentie qua sturen in zit. Nu moet het fysieke gedeelte en alles er omheen nog beter. Over twee weken gaan we naar Igls, daar doen ze zowel mono- als tweevrouwenbob. Dat is ook heel positief. De heren deden hun eerste wedstrijden in een heel competitief veld. Die zaten meer achteraan in de uitslagen, maar voor de mannen is het een langere weg. Dat heeft er onder meer mee te maken dat zij het alleen in de tweemansbob moeten doen omdat er simpelweg geen monobob is bij de mannen. Maar al met al heeft het team het goed gedaan en iedereen heeft het naar zijn zin en gelukkig willen ze graag verder!”

Mike Rogals, coach van de skeleton-talenten: “De twee weken in Lillehammer waren geweldig voor onze nieuwe skeleton sliders. Lillehammer is een heel ander type baan vergeleken met Igls waar ze vorige maand begonnen met glijden. Ze gingen allemaal enthousiast de uitdaging aan en beginnen zich op hun eigen unieke manier te ontwikkelen. Iedereen heeft veel geleerd en het team blijft de komende twee weken zeer positief richting Bludenz. Joska Le Conté en ik zijn erg blij met hun vooruitgang en zijn verheugd om te zien hoe de rest van hun seizoen verloopt.”

De komende week vertrekt het team naar Bludenz voor trainingen, gevolgd door week in Igls, waar ook deelgenomen wordt aan de volgende Europa Cup.