Samenwerking Hankook en BSBN

Danny van Dongen is met zijn bedrijf Hankook Motorsport verbonden aan Bob- en Sleebond Nederland. Een bijzondere samenwerking die Danny vanuit Texas in de Verenigde Staten vormgeeft. Hij woont daar inmiddels vijf jaar om er leiding te geven aan de Amerikaanse tak van het bedrijf, terwijl zijn broer Jan Paul de Nederlandse afdeling onder zijn hoede heeft.
De sponsoring van de BSBN is een gevolg van een intense persoonlijke band tussen voorzitter Wim Noorman en Danny. Die gaat zo’n vijftien jaar terug. Danny van Dongen: “Ik noem Wim weleens mijn tweede vader. Ik heb zo’n vijftien jaar geleden in zijn team gereden en we hebben samen ook mooie successen behaald.. Totaal heb ik zo’n vijf jaar voor hem geracet. De mentaliteit vanuit de topsport komt me nu ook goed te pas als ondernemer. We zijn, ondanks de huidige Corona-crisis, een ontzettend groeiend bedrijf. Als Hankook Motorsport voorzien wij ongeveer 20 race klasses in de VS van rubber. Onder leiding van mijn broer gebeurt dat ook bij een groot deel van de klasses in Nederland.”


Van Dongen ziet paralellen tussen het autoracen en het bobsleeën. “Weliswaar heb je geen banden onder de slee, maar het draait wel altijd om weerstand. Bovendien is het hele circus rondom de sport vergelijkbaar: wij gaan van circuit tot circuit en de bobbers van baan naar baan.”
Daarnaast vergelijkt hij ondernemen met topsport: “Het is een mindset. Ik heb een studie gevolgd aan de Johan Cruijff University. Daardoor heb ik geleerd om kansen te zien en grijpen. Wij zijn als Hankook ontzettend ambitieus en groeiend. We ondersteunen bijvoorbeeld ook het baseball in de Verenigde Staten. Daarmee willen we ook onze diversiteit onderstrepen.
Van Dongen vindt de combinatie van Hankook en de Bob- en Sleebond Nederland dan ook een logische: “De bond heeft net als wij een grote ambitie en dat geldt zeker ook voor de sporters die zich proberen te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van Beijing. Ik leg de focus voor 100% op werk en racen en zie bij de sporters van de BSBN dat zij vol overgave storten op de Olympische droom. Daar verbind ik me graag aan.”