RUIM 20 ATLETEN GESELECTEERD VOOR TEAM NEWCOLD

Op Papendal heeft de Bob- en Sleebond Nederland (BSBN) de samenstelling van de nieuwe selectie voor de Olympische periode tot en met de Spelen in Milaan en Cortina d’Ampezzo 2026 bekendgemaakt. Ruim 20 atleten maken deel uit van Team NewCold. Onder hen de winnares van brons op het skeleton bij de Spelen van Beijing 2022, Kimberley Bos. Zij trekt komend seizoen op met winnares van het zilver bij die Spelen, de Australische Jackie Narracott, die zich bij Team NewCold heeft aangesloten. 

Niet eerder presenteerde de BSBN een team van deze omvang. Kimberley Bos en Jackie Narracott werken onder leiding van coaches Kristan Bromley en Joska Le Conté en fysiotherapeut Maarten Heisen een World Cup-seizoen af. Daarnaast zijn er maar liefst acht nieuwe skeletonners, waarvan drie in de jeugdleeftijd. Ook is er voor het eerst een rodelaar onderdeel van het team.

De bobsleeërs gaan met oud-gedienden Stephan Huis in ’t Veld, Janko en Jelen Franjic en een groot aantal nieuwe atleten, het nieuwe seizoen in. Stephan gaat daarbij als stuurman aan de slag als opvolger van Ivo de Bruin, die stopte als piloot na de Olympische Winterspelen van Beijing en daarmee een actieve carrière van ruim twaalf jaar beëindigde. In totaal beginnen twaalf sporters, twee vrouwen en tien mannen, aan het programma dat vooral uit trainingskampen en deelname aan enkele Europa Cup-wedstrijden zal bestaan.

Wim Noorman, voorzitter van de BSBN, is trots op Team NewCold: “Door onze nieuwe overeenkomst met NewCold, zijn we in staat een uitgebreid programma te draaien. We zijn blij dat we met NewCold zich, na het begin in 2021, een vierjarige overeenkomst hebben kunnen afsluiten. Dat creëert een mooie basis waarop we nu kunnen bouwen.”

Technisch directeur Vincent Kortbeek, die op 1 november overstapt naar de Atletiekunie, neemt met een gerust hart afscheid: “Het is voor de BSBN uitdagend om met een dergelijk groot team aan de slag te gaan. Het is een mooie mix van jong talent en enkele sporters hebben inmiddels deelname aan de Olympische Spelen op hun CV staan. Daarnaast ontstaat door NewCold ook de mogelijkheid voor Kimberley Bos om samen te werken met de Australische Jackie Narracott. Ik ben ervan overtuigd dat zij elkaar beter gaan maken en dat we komend seizoen goede World Cup-resultaten van die dames mogen verwachten.”

Bram Hage, CEO van NewCold: “Afgelopen winter heb ik kennis mogen maken met deze prachtige sport en heb van dichtbij de toewijding, het enthousiasme, fanatisme en beleving kunnen zien. Het deed ons als NewCold goed dat er zo’n grote afvaardiging naar de Spelen mocht afreizen en het brons van Kimberley was natuurlijk fantastisch. Wij willen graag een steentje bijdragen aan het succes en stappen vol overtuiging in een nieuw avontuur van vier jaar op weg naar de Spelen van 2026.” 

Atleten
Jackie Narracottskeleton World Cup Australië
Kimberley Bosskeleton World CupEde
Linda Propbobslee remmerBergen op Zoom
Sander de Haanskeleton jeugdSneek
Eline Boonstrabobslee remmerBurgum
Bor van den BergskeletonSchoonhoven
Gidon BanteskeletonEnschede
Felix de Witskeleton jeugdDronten
Guido PersoonskeletonMonster
Annelies van DijkskeletonVeenendaal
Dave Wesselinkbobslee pilootHeiloo
Robin Postbobslee pilootWieringerwerf
Jelen Fanjicbobslee remmerBreda
Joeri van KuppeveldskeletonNijmegen
Janko Franjicbobslee remmerBreda
Loren Djolobobslee pilootHerkenbosch
Joris Palsbobslee remmerDuivendrecht
Stephan huis in ‘t Veldbobslee pilootBergen op Zoom
Jaybre Waubobslee remmerMaastricht
Florijn de Haasskeleton jeugdAmstelveen
Sibren Vuurbergbobslee remmerEnschede
Leon ten Kloosterbobslee remmerZwolle
Mees van Burenrodelen jeugdEverdingen
Staff
Ivo de Bruinbobslee ECCanada
Kristan Bromleyskeleton World CupEngeland
Joska Le Contéskeleton World Cup/jeugdSoesterberg
Maarten Heisenskeleton World CupEde
Mike Rogalsskeleton ECUSA