Moeilijke week voor Team Ivo de Bruin in Innsbruck

Team NewCold is bij de tweede World Cup viermansbob als achttiende geëindigd. Stuurman Ivo de Bruin kwam voor het eerst in een wereldbekerwedstrijd met Joost Dumas, Jelen Franjic en Stephan Huis in ’t Veld in actie. Dumas verving de geblesseerde Janko Franjic.

In beide runs liet De Bruin een starttijd van 5.20 seconden registreren, waarmee hij in het achterveld was terug te vinden. Op de baan ontwikkelde het team, net als vorige week, veel snelheid, met in beide runs een achttiende plek als eindresultaat. Volgende week komt het kwartet uit in de volgende wereldbeker in het Duitse Altenberg.

Ivo de Bruin: “We hebben een moeilijke week gehad, na de blessure van Janko. We hopen natuurlijk het beste maar het lijkt erop dat hij de rest van het seizoen niet meer gaat starten. We wensen hem en hopen vooral op een snel herstel. Zijn broer Jelen is ingestapt in de tweemansbob en heeft het heel goed gedaan. Bij de viermans misten we Janko natuurlijk ook, maar Joost Dumas heeft goede stappen gezet als nieuwe vierde man. We werden achttiende en sleeden beide afdalingen sneller dan onze starttijden waren. Dat was erg goed. De runs liepen lekker, we waren snel onderin. Dit was de eerste keer dat we in deze samenstelling naar beneden gingen. We moeten dus nog even zoeken naar de groepsdynamiek, maar daar gaan we de komende weken hard aan werken.”

Foto: Viesturs Lãcis