Kimberley Bos andermaal op het podium in Innsbruck

Kimberley Bos is ook bij de tweede wedstrijd in het kader van de World Cup skeleton op het podium geëindigd. Ze behaalde andermaal een tweede plaats achter winnares Elena Nikitina uit Rusland. De Italiaanse Valentina Margaglio eindigde als derde. In de tussenstand van de wereldbeker staat Kimberley Bos met 420 punten tweede achter Nikitina die met twee eerste plaatsen en daardoor 450 punten, ongenaakbaar bovenaan staat.

Kimberley Bos eindigde in de eerste heat op vrijdagmiddag als tweede. Ze startte niet erg sterk (elfde) maar wist een goede snelheid te behalen en gaf daarbij al 23-honderdste toe op de latere winnares. Opvallend genoeg was dat ook de verschil op de finish, dus ondanks de lagere startsnelheid verloor ze niet meer tijdens haar run. In de tweede run startte Kimberley Bos driehonderdste sneller dan in de eerste en dat kwam ook aan de finish tot uiting. Na twee runs bedroeg het verschil tussen Nikitina en Bos 20-honderdste van een seconde. De volgende World Cup is aanstaande vrijdag in het Duitse Altenberg.

https://www.nu.nl/sport-overig/6169988/skeletonster-bos-plaatst-zich-voor-spelen-dankzij-tweede-plaats-in-innsbruck.html

Foto: IBSF / Viesturs Lãcis