Dennis Veenker sluit opnieuw aan bij Team NewCold

Dennis Veenker sluit opnieuw aan bij Team NewCold van Ivo de Bruin. De Heerenvener is opgeroepen in verband met de blessure van Janko Franjic. Dennis Veenker is geen onbekende voor stuurman Ivo de Bruin. In de afgelopen jaren was hij een vaste waarde in de viermansbob en startte hij ook in diverse World Cups op de tweemansbob.

Aan het begin van dit seizoen miste de Fries op driehonderdste van een seconde de selectie en op 1 oktober jl. leek er een einde te zijn gekomen aan zijn actieve topsportcarrière. Technisch Directeur Vincent Kortbeek van de Bob en Sleebond Nederland vroeg hem echter terug te komen. Dennis Veenker: “Ik sluit deze week weer aan bij het team. De aanleiding is minder prettig voor Janko, maar de sport wacht op niemand en ik ben blij dat ik weer mijn steentje kan bijdragen. In de afgelopen twee maanden heb ik doorgetraind, weliswaar op een iets lager pitje. Dat gebeurde enerzijds vanwege de onzekerheid en anderzijds ook wel omdat het mentaal even zwaar was. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik snel kan aanhaken en weer op mijn oude niveau ben.”

Het is nog niet volledig duidelijk wat de aard en ernst van de blessure van Franjic is en de Bredanaar hoopt daar in komende dagen meer duidelijkheid over te krijgen, na een bezoek aan een medisch specialist. Wel is duidelijk dat zijn herstel zeker enkele weken in beslag zal nemen.

https://lc.nl/sport/Dennis-Veenker-uit-Damw%C3%A2ld-stapt-toch-weer-in-de-bobslee-27275074.html