Bob- en sleebond Nederland op zoek naar nieuw bobslee- en skeletontalent

Terwijl Kimberley Bos, Karlien Sleper en het team van Ivo de Bruin zich in Beijing voorbereiden op de Olympische races, heeft de Bob- en sleebond Nederland (BSBN) het vizier ook al op de volgende Spelen gericht. Hoewel de Spelen in 2026 nog ver weg lijken, is de BSBN nu al bezig met het werven van nieuwe atleten die daar moeten gaan presteren. Er wordt actief gezocht naar nieuwe atleten die het aandurven in de bobslee of op de skeleton te stappen. Gevraagd: een explosieve sprint, een aanzienlijke dosis kracht, teamspirit en flinke portie lef.

De BSBN kent een grote vertegenwoordiging in Beijing. Kimberley Bos, Europees kampioen en winnares van de World Cup, is kanshebber voor eremetaal bij het skeleton. Karlien Sleper maakt haar Olympisch debuut in de monobob en voor Ivo de Bruin geldt: driemaal is scheepsrecht. Hij greep naast plaatsing voor de Winterspelen van 2014 en 2018, maar vertegenwoordigt nu wel TeamNL in Beijing.

Onder leiding van technisch directeur Vincent Kortbeek wordt een toekomstplan ontwikkeld: “We zijn blij dat NewCold zich ook voor de komende vier jaar aan onze bond heeft verbonden. Dat stelt ons in de gelegenheid een plan voor een langere termijn te maken. Daarin past ook talentontwikkeling met een trainingskamp in Igls en een aantal nieuwe testen in het voorjaar. Ik hoop dat atleten zich geïnspireerd voelen door het succes van Kimberley, Karlien en Ivo.”

Veel van de huidige bobsleeërs hebben een carrière in de atletiek, rugby of American football achter de rug. Voor het bobsleeën wordt een combinatie van kracht, snelheid en coördinatie gevraagd. Aanmelden kan via https://bsbn.nl/interesseformulier/

Foto: Viesturs Lacis.