Het Bestuur

Italo De Lorenzo, geboren uit Italiaanse ouders in Utrecht in 1939, was van 1959 tot 1967 lid van de Italiaanse Bobslee Ploeg. Eerst als piloot, later als remmer van Nevio De Zordo met wie hij de mooiste successen behaalde, o.a. het Europese Kampioenschap in 1964 en 2e plaats bij de WK in 1965.

In de jaren ’60 en ’70 heeft hij, samen met de bekende sportjournalist Frans Henrichs, vele radio- en televisie-uitzendingen over bobslee verzorgd. Dankzij hun enthousiasme hebben zij in januari 1978 de Nederlandse Bob- en Sleebond opgericht. 

Italo is trots op de mensen van de BSBN: atleten, technici, bestuurlseden, iedereen die de Nederlandse Bob en Slee Bond een warm hart toedraagt. Ze zijn allemaal bezig, iedereen op zijn of haar persoonlijke manier, een sport van de bergen naar de lage landen over te brengen. Hun passie is een voorbeeld voor alle sporters

Wim is sinds seizoen 2007/2008 betrokken bij de BSBN. Vanuit het bedrijf Eurotech dat hij in 1991 is gestart, is hij via NOC*NSF in contact gekomen met de BSBN. Vanuit zijn bedrijf is hij in eerste instantie samen met DSM een bobslee gaan bouwen en later zelfstandig. Dit niet zonder succes! Zowel Canada als Letland hebben Wim 4 jaar aan boord gehad als bobsleebouwer.

Daarnaast is Wim altijd Nederland blijven ondersteunen en bezoekt hij vele wedstrijden van onze sporters. In zijn sleeën zijn vele goede prestaties neergezet waaronder het olympisch goud van Kaillie Humphries en een 4e plaats door het Nederlandse bobteam Kamphuis tijdens de Olympische Spelen in Sochi. In 2017 heeft hij de rol van voorzitter op zich genomen en zet hij zich nu ook op organisatorisch niveau vol overgave in voor de sleesporten.

Andrea van Heugten Hatlova, vroeger Andrea Hatle heeft tot nu toe in 4 landen gewoond: Tsjechoslowakije, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Vanaf haar 3de is ze opgegroeid in Berchtesgaden waar ze via school bij de rodelsport terecht is gekomen en waar ze een enorme liefde voor heeft opgebouwd voor de rodelsport.

Met veel trainen is ze in het Duitse Nationale team terechtgekomen en mocht ze in Sarajevo met de Olympische Spelen meedoen. Later heeft ze tijdens haar studie sport in Frankrijk het Franse team gecoacht naar de Olympische Spelen in Albertville.

In 2019 is ze betrokken geraakt bij 2 Kroatische atleten die voor Nederland uitkomen. Door het goede contact met deze 2 vrouwen is haar rodelbloed weer gaan stromen. Met haar liefde voor de sport wil ze nu graag het rodelen in Nederland verder op gaan bouwen. Ze heeft daarom ook volmondig ja gezegd om aan de slag te gaan als secretaris bij de BSBN. Sinds 2020 maakt Andrea deel uit van het bestuur.

Vincent Kortbeek (1982) is sinds 2003 actief in de wereld van de sleesporten. Hij startte zijn actieve bobsleecarrière bij het team van Arend Glas. Met dat team heeft hij 3 jaar lang deelgenomen aan World Cups, EK’s, WK’s en de Olympische Winterspelen in Turijn in 2006. Direct na de Spelen van Turijn is hij naar voren geschoven en op de pilotenpositie gaan zitten. Ook met zijn eigen team heeft hij aan World Cups en aan een WK deelgenomen.

Sinds het najaar van 2014 is Kortbeek bestuurslid met portefeuille Sport bij de BSBN. Hij vult hiermee in feite de positie van Technisch Directeur in en schakelt met coaches, staf en atleten rondom programma’s. 
Sinds de zomer van 2019 vult Kortbeek interim de rol van penningmeester in.

Ben Heijmeijer is sinds 1983 actief in de rodelsport, eerst op de ‘kunstbaan’, vervolgens op de natuurbaan. In 2000 heeft Heijmeijer zijn laatste wedstrijd gesleed, maar hij is sindsdien bestuurlijk bij de rodelsport betrokken gebleven. Naast bestuurder in de BSBN is hij sinds 2017 voorzitter van de Arbitragecommissie van de FIL, de internationale rodelfederatie, en sinds 2018 lid van de arbitragecommissie van de IBSF, de internationale bobslee- en skeletonfederatie.

Wiltfried Idema is sinds 1979 actief in de sleesporten. Samen met Han Bonenkamp en Joost Bronswijk richtte hij in 1979 de Leidse Studenten Bobsleeclub (LSBC) op. In de eerste helft van de jaren ’80 was Idema actief in skeleton, in de tweede helft van de jaren ’80 in sneeuwbob. Sinds het begin van deze eeuw is hij weer actief : ditmaal op de Cresta Run. 
Bij de Olympische Winterspelen van 1994 was Idema de plaatsvervanger van Chef-de-Mission Ard Schenk in Lillehammer.  

Na van 1994-2006 lid te zijn geweest van het Court of Arbitartion is Idema sinds 2006 als Vice President of Legal Affairs lid van het Executive Commitee van de  FIBT, de internationale bob- en skeletonfederatie. 

Binnen de BSBN heeft Idema diverse bestuursfuncties vervuld van 1993 – 2003 was hij voorzitter. In 2008 is Idema benoemd tot erelid van de BSBN.  
In het dagelijks leven is Idema Projectdirecteur University Development bij Universiteit Leiden.