NEWCOLD VERLENGT DE SPONSORING VAN DE BSBN VOOR VIER JAAR

NEWCOLD VERLENGT DE SPONSORING VAN DE BSBN VOOR VIER JAAR

NewCold heeft de sponsoring van de Bob en Sleebond Nederland (BSBN) verlengd tot en met de Olympische Winterspelen van 2026 in Milaan. Het internationaal opererende bedrijf blijft na het succes van het afgelopen seizoen voor vier jaar aan de bond verbonden. Bram Hage, CEO van NewCold, Piet Meijs, voormalig Vice President Business Development bij NewCold, Wim Noorman, voorzitter van de BSBN en Vincent Kortbeek, Technisch Directeur van de BSBN hebben dinsdag de overeenkomst ondertekend op het Bredase hoofdkantoor van de partner.

NewCold is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in koelketenlogistiek. Het bedrijf is toonaangevend in het ontwikkelen en exploiteren van hoog geautomatiseerde vries- en koelmagazijnen. Het is wereldwijd de snelst groeiende specialist in deze niche, met energiezuinige systemen van wereldklasse. Hierdoor onderscheidt NewCold zich van conventionele koelhuizen. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk met twaalf locaties in Europa, Australië en de Verenigde Staten en met vier nieuwe sites ‘under construction’ wordt dit netwerk verder uitgebouwd. Het internationale team bestaat uit ongeveer 1.200 medewerkers. NewCold heeft de kernwaarden innovatie, vertrouwen, wendbaarheid en automatisering hoog in het vaandel staan. Deze pijlers sluiten aan bij de beginselen van de topsporters in de sporten bobsleeën, skeleton en rodelen.

De Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) is de overkoepelende organisatie voor de sporten bobsleeën, skeleton en rodelen in Nederland. De winter van 2021-2022 was voor de bond een historisch seizoen. Team NewCold, zoals het Nederlandse team heet sinds de sponsoring, werd op maar liefst vier onderdelen vertegenwoordigd tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. De tweemansbob, viermansbob, monobobber Karlien Sleper en skeletonner Kimberley Bos participeerden op het hoogste niveau. Kimberley Bos won in Beijing een bronzen medaille op de Olympische Spelen, een unieke prestatie voor de sleesporten in Nederland en pas de tweede medaille op de Winterspelen voor Nederland ooit die niet op een schaatsbaan werd behaald. Daarvoor had Kimberley al een succesvol wereldbekerseizoen achter de rug. De skeletonatlete won zes medailles in verschillende World Cups, waaronder twee gouden, drie zilveren en één bronzen. Door deze geweldige prestaties werd Kimberley Bos de winnaar van het wereldbekerklassement.

Piet Meijs, voormalig Vice President Business Development bij NewCold: “Onze sponsoring van de bond naar de Olympische Winterspelen van Beijing heeft veel positieve reacties opgeleverd en we zijn dan ook blij dat we dit kunnen voortzetten richting de Olympische Winterspelen van 2026 in Milaan”. Bram Hage, CEO van NewCold, ziet belangrijke overeenkomsten tussen de BSBN en NewCold op het gebied van groei en innovatie. “De BSBN hecht veel waarde aan het innoveren van de sleeën en voorbereidingen. Daarnaast krijgen jonge talenten van de bond de kans om te groeien. NewCold past innovatie toe door middel van het automatiseren van de processen en biedt jongeren de ruimte om hun talent verder te ontwikkelen”.

Wim Noorman, voorzitter van de Bob en Slee Bond Nederland: “Moed, visie en vertrouwen zijn nodig om na de succesvolle Olympische spelen Beijing 2022 een nieuw contract aan te gaan met de BSBN voor nog eens 4 jaar. Voor het eerst in onze geschiedenis geeft een sponsor ons dit vertrouwen. Een vertrouwen dat we niet mogen beschamen. Ik ben dankbaar en blij dat we met NewCold een partner hebben die samen met ons dit nieuwe pad in wil gaan.” Skeletonner Kimberley Bos is heel erg blij met de langdurige samenwerking met NewCold. “Het geeft zekerheid voor mijn programma en de mogelijkheid voor de BSBN om te starten met het opleiden van mijn opvolging!” Vincent Kortbeek, Technisch Directeur van de BSBN: “De samenwerking met NewCold geeft ons de mogelijkheid om constructief te bouwen aan onze programma’s. Daarbij zijn onze waarden heel erg vergelijkbaar waardoor we echt kunnen spreken over een partnership!”